28 Şubat 2022 Pazartesi

Şair Mehmet EKİCİ- ARILARIN BABASI- Hatay Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı -Türkiye Arıcılar Birliği 2.Başkanı


1950 yılında Afşin Altaş kasabasında doğan şair ilk  ve orta öğrenimini Dörtyol ilçesinde, liseyi İskenderun ilçesinde bitirdi. İktisadi Ticari İlimler Akademisi Kamu Yönetimi bölümünden 1977 yılında Mezun oldu. Emekli Astsubay olup Rusça bilmektedir.


Türk Edebiyatı, Milli Kültür, Gençliğin Sesi, Mevsimler ve Anadolu'dan Bir Ses, Hece Taşları dergilerinde şiirleri yayınlandı. Ortaokul Türkçe ders kitaplarına şiirleri alındı. Bazı şiirleri "nikriz" makamında bestelenerek TRT repertuvarına dahil edildi.

"Nüzhet ERMAN Şiir Yarışmasında" Türkiye üçüncülüğü

 "Ümraniye Belediyesi Şiir Yarışmasında" mansiyon ödülü sahibidir.

Evli, üç çocuk babası olan şairin çocukları  Bilge, Elif  ve Ahmet Alparslan

Her arıcının bir başlangıç hikayesi olduğunu belirten şair, 1981 yılında Adana'da nöbet tuttuğu telsizin önündeki gül ağacına bir oğulun tutunması (arı oğul vermesi) ile arıcılığa sevk olduğunu belirtti. 

O sıralar  otuz bir yaşlarında bir delikanlıdır ve oğulu tahta bir kutuya alarak beş yüz metre uzaklıktaki evine götürür.Arılar eve dağılıp çocukları sokunca eşi o kaygıyla, isyan eder. İki gün sonra kutuyu alıp telsize götüren EKİCİ, arılar askerleri sokunca oradan da alıp, gündüz vakti zula bir yere götürür. Götür getir kutuda arı kalmaz. Boş kutuyu telsizin damına atar. Bir vesile ile dama çıktığında kutuda arıların olduğunu görünce benim arılar geri gelmiş deyip hemen bir arıcılık kitabı alır, okumaya başlar.

1984 senesinde Diyarbakır'a tayini çıktığında Yetmiş beş kovan arısı olan Şair Mehmet EKİCİ'nin  dokuz sene sonra Diyarbakır'dan emekli olurken Dört yüz kovan arısı vardır. (1993) Hem astsubaydır hem de fiili arıcılık gerçekleştirmiştir.


Tüm akrabalarını, çevresini doğal farkındalıkla arıcılığa yönlendirmiştir. 


2007 senesinde Hatay Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı olan Mehmet EKİCİ, 2008 senesinde TAB yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Günümüzde TAB 2. başkanıdır.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İrfan Karabulut Sus/adım Harput

İrfan Karabulut kimdir?           1966 yılında Dersim/Mazgirt'in Sülüntaş köyünde doğdu. İlköğrenimi babasının müstahdem olarak çalıştığ...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *