1 Mart 2022 Salı

Deniz YILDIZ

 

              


   
Deniz YILDIZ 1977 Ankara doğumlu olan şair aslen Sivas’lıdır. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra 1998 yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim dalında eğitimine devam etti. Çalgı Eğitimi Ana Sanat Dalında Viyolonsel eğitimini Öğrt. Gör. Murat Cenap Uçar' dan alan Deniz YILDIZ , lisans eğitimi süresince ve mezuniyetten sonra Üniversite bünyesinde Prf. Dr. Uğur Alpagut ve Kemal Sarısözen'le Anadolu Güneşi isimli oda orkestrasında 1,5 yıl perküsyonist olarak yer aldı.

Henüz lisede iken, Ankara Yenimahalle Belediyesi Türk Halk Müziği ekibinde Bağlama sanatçısı olan Deniz YILDIZ  Yurt genelinde bir çok konserde sahne aldı. Şiire olan yakınlığı ve duyarlılığı yine aynı dönemlerde saz şairi diyebileceğimiz yoğunluğa ulaştı.

    2004 Şubat ayında Hakkari ilinin Şemdinli ilçesine Müzik öğretmeni olarak atanan şair; dört yıl Hakkari, üç yıl Nevşehir ilinde çalıştı. On bir senedir  Antalya ili  Manavgat ilçesinde müzik öğretmeni olarak görevini sürdürmektedir. Kendisinden eğitim alan , yetiştirdiği pek çok öğrencisi ile sanata açılan geniş yelpazesi, mütevazi yapısı ve gönül dostu kişiliğinin aynasıdır. 



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İrfan Karabulut Sus/adım Harput

İrfan Karabulut kimdir?           1966 yılında Dersim/Mazgirt'in Sülüntaş köyünde doğdu. İlköğrenimi babasının müstahdem olarak çalıştığ...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *