2 Mart 2022 Çarşamba

BAROK SANAT MERKEZİ- Bağış TANRIVERDİ

 


Barok Sanat Merkezi kurucusu Bağış TANRIVERDİ  3 Ağustos 1981 senesinde Amasya’da doğmuştur. İlkokul yıllarında bağlama ve gitar çalmayı öğrendi. Kültürel ve sanatsal boyutta varlığını hissettiren Amasya’nın tarihi dokusunda gelişen sorumluluk duygusu ile lise yıllarında gitar ve bağlama dersleri vermeye başladı. Aynı dönem, "Grup Yankı" adında  müzik topluluğu kurarak, özgün eserlerle pek çok konser verdi. 




Saz yapım ustası olan Babası Mehmet TANRIVERDİ'nin 1989 yılında Amasya'da açtığı sanat evi, her yaştan müzik dostunun bir araya gelmesine aracılık etmekteydi. Mehmet TANRIVERDİ o dönem Amasya Belediye Konservatuarında Türk Halk Müziği koro şefidir.


                                   

 

2003 senesinde 19 Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümünü kazanarak öğrenimine devam eden bağış TANRIVERDİ, 2012 senesinde Ankara’da BAROK SANAT MERKEZİNİ açarak sosyalleşme gereksinimi müzikle şekillenen her yaştan bireye alan oluşturdu. Eğitim kursları ile pek çok öğrencisi Güzel Sanatlar Lisesini derece ile kazanmış, TRT Çocuk Korosuna seçilmiştir. Bağış TANRIVERDİ yaşam tarzı müzikle içselleşmiş ekibiyle çalışmalarını sürdürmektedir.



























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İrfan Karabulut Sus/adım Harput

İrfan Karabulut kimdir?           1966 yılında Dersim/Mazgirt'in Sülüntaş köyünde doğdu. İlköğrenimi babasının müstahdem olarak çalıştığ...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *