21 Ocak 2021 Perşembe

SÖZÜN ESTETİĞİ

 




Hepimizin yaşamında olan unsurları bambaşka gören, duyuş ve sezişleriyle açımlayan, insan tarafından yeniden  kurulur ve zenginleştirilir. Adı sanat olan bu olgu , üretim sürekliliğinde içselleştirilen hayatın estetik boyutudur.

Sanat, insanoğlunun var olan yapısını açımlayarak değiştiren yansımaların evrenini temsil eder. Doğa, İnsan, yaratıcılık, deha, duygu, hayal gücü, düşünce, tasarımlar... ile   "geçmişten geleceğe- gelecekten şimdiye" kurulan köprülerden geçme kabiliyeti gösterenlerin izlediği bir yoldur.

Sözün estetiği olan edebiyatın sözlü ve yazılı eserleri hangi dilde, hangi uygarlıkta, kim tarafından ve zamanın hangi döngüsünde inşa edilmiş olursa olsun insanlığın evrensel  bütününde insana özgü nitelikleri tasvir eden ortak bir değerdir.

Türkiye coğrafyasında gerçekleşen edebiyat manzaralarını,  kökeninden günümüze aşamalandıran yaklaşımla betimlemeye çalışacağız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İrfan Karabulut Sus/adım Harput

İrfan Karabulut kimdir?           1966 yılında Dersim/Mazgirt'in Sülüntaş köyünde doğdu. İlköğrenimi babasının müstahdem olarak çalıştığ...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *