5 Şubat 2021 Cuma

Renkler Ve Islıklar -Efkan ŞEŞEN





2008 "Renkler ve Islıklar",
 
2010 "Renkler ve Islıklar 2" 

 
 

 
Uğultu, çan, rüzgâr ve ıslık sesinin içtenliğince geleceği duyumsamak her atımda ufka bir adım daha yaklaşmaktır belki de. Gayreti omuzlayan yürekliliğin; insanı yücelten şiirsel bir ifade, bazen tiyatro, hikâye, destan olabilen yaratıcılığın dahiline alınmak... 

Efkan ŞEŞEN "Islık" albümlerinde, dil ile müzik arasındaki etkileşime dikkat çekerek duyuş ve düşünüşümüze büyük katkı sağlamış bir sanatçıdır. İnsanoğlunun kendini ifade tarzının farklı örneklerini yaşamak, bilişsel zenginlik ve kültürel çeşitlilik açısından ne kadar önemli ise yaratıcılığa olumlu katkısı olan iletişim dili de o denli önemlidir.  

Islık dili bir iletişim sisteminin adıdır. Bir çok renk ve dokuyu bünyesinde barındırdığı için olsa gerek " Islık " albümlerinden yansıyan seyirde olmak her haliyle güzeldir. 




 

 

Efkan ŞEŞEN 

 1963 yılında Istanbul’da doğdu. Artvin’li ve Laz’dır. 

Evli ve iki çocuk babası

  

Müzik yaşamı 1987 yılında Grup Yorum ile başlar. İnsan hakları, demokrasi ve özgürlükler mücadelesi içinde de yer almış ve bu özelliği şarkılarına da yansımıştır. 

 

1991 yılından sonra kendi şarkılarını yazdı ve solo albümler çıkardı. Türkiye’nin her yerinde konserler verdi. Ayrıca, Avrupa’da düzenlenmiş bir çok festivale katıldı. 

 

Toplam 14 albümü vardır. Bunlardan ikisi "Islık" albümleridir ki dünyada az bulunan  çalışmalardır. Bu albümlere olan ilgi sürekli artmaktadır. 

 

Karadeniz'in karakteristik özellikleri de müziğine yansımıştır. 2004 yılında bu bölgeye yazdığı şarkılardan oluşan “Pek de Tanınmayan / Karadeniz” adlı bir albümü vardır. 

 

2012 yılında, müzik hayatındaki 25. Yılı için “Soluk Soluğa 25 Yıl” adlı özel bir albüm çıkarmıştır. Bu albümde, müzik dünyasındaki tanınmış müzisyen arkadaşlarının kendisine ait seslendirdikleri 14 eseri bulunmakta.

 

 2013 yılında kendi firmasında “Çocuksu Şarkılar” adlı bir albümü dinleyicileri ile paylaştı. 

 

“Çocuksu Şarkılar” albümdeki şarkılar, öğretmen olan eşi Didar Şeşen tarafından yazılmış 

ve onun öğrencileri tarafından seslendirilmiştir. 

  

2016 yılından itibaren Hollanda’da yaşamakta olan müzisyen şimdilerde, Rotterdam’da bulunan 

Güzel sanatlar Yüksek Okulu / Codarts’da (Konservatuvar)Jazz / Trompet eğitimi alan oğlu ile birlikte yeni bir albüm üzerine çalışmaktadır. 

  

Türkiye’de bulunan MESAM ve MUYOR-BİR adlı meslek birliklerine de üye olan müzisyen; albümlerini artık kendisine ait olan “Sesen Muziekproductie” etiketiyle piyasaya sürmekte. Sanatçı’nın bu eserleri zaman zaman yeni nesil müzisyenlerce de yorumlanmakta… 

 

Discografie 

  

1995 "Dokuz Altı Yollarında" 

1995 "Gün Ağarırken" 

1996 "Göçer Oldum" 

1997 "Merhaba" 

1999 "Gözleri Hala Çocuk" 

2001 "Dar Kapılar" 

2004 "Pek de Tanınmayan Karadeniz" 

2006 "Gölgeler Şehri" 

2007 "Yüreğine" 

2008 "Renkler ve Islıklar" 

2010 "Renkler ve Islıklar 2" 

2010 "Vazgeçtim" 

2012 “Soluk Soluğa 25 Yıl” 

2019 “Best Of” 

 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İrfan Karabulut Sus/adım Harput

İrfan Karabulut kimdir?           1966 yılında Dersim/Mazgirt'in Sülüntaş köyünde doğdu. İlköğrenimi babasının müstahdem olarak çalıştığ...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *