2 Şubat 2021 Salı

Piyanist Güneş YAKARTEPE

 

 



  


Şubat 1997 doğumlu olan Güneş Yakartepe, Müzikte Türkiye’de  ve Dünya’da sayısız ilk ve rekorlara imza atmıştır,

 

10 yaşında tesadüfen müzik yeteneği olduğu görülerek müziğe başlamıştır. 2,5 senede 76 müzik aletinin eğitimini almış ve bunlardan 65 tanesini çalabilmektedir.

 

Absolüt kulağa sahip olan Güneş enstrüman eğitiminin yanında; solfej, armoni, şan dersleri aldığından şarkıları nota ile çalıp söyleyebilmektedir.

 

Güneş; 10 yaşında, 10 enstrüman çalmayı başarmış ve Birinci Yılında Kral TV’de Funda  Arar’ın  Müzik  programına konuk sanatçı olarak ekrana çıkmıştır.

 

Üflemeli, telli, klavyeli, vurmalı ve yaylı 95 enstrüman çalan Güneş’in  dünyada var olan  tüm enstrüman sınıflarından aletleri çalan tek amatör müzisyendir.

 




Jaz, Pop, Rock, Klasik, Türk Halk, Sanat, Tasavvuf (Dini), Osmanlı, Mehter, Otantik Türk müzik aletlerini çalmaktadır. Bunun yanında; Azerbaycan, Dağıstan, Kafkas, Özbek, Türkmen, İran, Ermeni, Rusya, Arap, Yunan  -İtalya, İrlanda, isviçre, Çin, Hint, Afrika, Arjantin-Uruguay, Brezilya, Amerika, Hawai özgün müzik aletlerini de çalabilmektedir.

 

Şahane Çocuklar Orkestrası’nda klavye, saksafon ve klarnet çalan Güneş, 3 önemli televizyon kanalının ana haberlerine konu olmuştur.

 

110 Konservatuvar, Müzik öğretmenliği ve Alaylı hocadan Enstrüman, Solfej, Armoni  eğitiminin yanında, Şan dersi almıştır. Şan eğitimi ile Enstrüman ile çaldığı şarkıları 5 dilde (Türkçe, İtalyanca, İspanyolca, İngilizce ve Japonca ) söyleyebilmektedir.

 

Güneş yeni enstrümanları tanımayı ve çalmayı bir oyun olarak görmektedir. Yeni enstrümanlarını tanımak, çalmak   Güneş’in hobisidir. Bu kadar enstrüman çalma ile hiçbir enstrümanda uzmanlaşamayacağını öngören müzisyenlerin tersine, yaşına göre 95 enstrümanı da çok iyi  çalan Güneş, Klarnet, Akordeon ve Saksafonda Türkiye’de yaşının en iyilerinden biri olmayı başarmıştır.

 

3,5 sene gibi kısa bir sürede Türkiye’de ve Dünya’da bir çok ilk’lere ve rekorlara imza atmıştır

 

 




 

Güneş’in Özellikleri - Türkiye’deki İlk’leri ve Rekorları

1-      Güneş “absolüt kulağı” olmasına rağmen, şarkıları nota ve solfejle öğrenmiştir. Duyduğu her eseri notaya dökebilmektedir.

 

2-      Güneş, youtube ve dailymotion’da  1100 videosu ve 9 milyonu aşan tıklanma  sayısı ile Türkiye’de en fazla videosu olan ve tıklanan amatör müzisyendir.

 

3-      12 müzik türünü kapsayan geniş bir yelpazede çalabilmektedir. Ailece Türk pop ve sanat müziği dinlenmesine rağmen, Güneş,  klasik’ten rap’a 12  müzik türünü nota  ile çalabilmektedir.

 

4-      Aldığı armoni dersleri ile, Gitar-Klavye akorlarını kendisi yazabilmekte ve kolayca akorları transpoze edebilmektedir.

 

5-      İki senede öğrendiği  120   çocuk şarkısının yanı sıra, 450 popüler  şarkı ile bir çocuk için dev bir repertuara sahiptir.

 

6-      Üflemeli çalgılarda, yaşına rağmen çok iyi bir performansa sahip olan Güneş,  Klarnet, Akordeon ve Saksafon’da Türkiye’de yaşının en iyilerinden biridir.  10 günde klarnette yedi parça çalmayı  öğrenen Güneş,  4 ayda  3,5  oktava çıkmıştır.  

 

7-      Bağlama ve kromatik mızıkayı birlikte çalıp söyleyen ilk ve tek müzisyendir.  

 

8-      Numberone TV müzik kanalındaki 1,5 saatlik programa  konuk  sanatcı olarak katılan ilk ve tek çocuktur.


2020

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İrfan Karabulut Sus/adım Harput

İrfan Karabulut kimdir?           1966 yılında Dersim/Mazgirt'in Sülüntaş köyünde doğdu. İlköğrenimi babasının müstahdem olarak çalıştığ...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *