7 Şubat 2021 Pazar

Yaratım Kabiliyetinde Kolektif Akıl- Folklor- Kurgu Atölyesi- Hasan ÜNAL




İnsanı değerli kılan en önemli yönlerinden biri, bireyselliğin ötesinde kolektif olarak hayali yahut doğa dışı gerçeklikleri kurgulayabilme yeteneği olmuştur. Kolektif insanın neyi başardığını anlamak için onun kültürel keşiflerin ötesinde, yani doğa dışı bir zihinle ne gibi icatlar yapabildiğini görmek gerektir. 



Doğayla içselleşen alternatif bir üretim  süreci gerçekleştirmek, kültürün zihinsel yaratıcılığını açığa çıkarmak için çaba harcayan ve folklor dediğimiz kolektif bilinci oluşturarak  yüksek anonim değere sahip yapılar inşa eden gençlerimiz var bizim.


Toplumsal hafızası oldukça zengin olan Anadolu coğrafyasının yolunu aydınlatan iradenin iyiliğe-güzelliğe dönüşen kuvvetinde geleceğin sorumluluğunu alan gözü gönlü tok  kardeşler, belli bir sahada, belli bir düzen ve toplumsal disiplinle uyguladıkları çalışmaları ile yaşamı yeniden yapılandıracak projelerini hayata geçirmeye hazırlanıyor. 




Hayat bir değerse eğer, ona denk nedir diye sorar insan. Düşünülen, kabul edilen karşılık buluncaya dek sorar, yanıt arar, çaba içinde kalır. Bu nedenle belki de insanı insanlaştıran değerlerin tümü çalışkanlıkla , gayretle bir anılır. Üretilen her şey paha olur, güzelliğe ayna olur. 









1985 senesinin altıncı ayının otuzunda başlayan yaşamı  Şereflikoçhisar kültüründe daima övgüyle yüceltilen değerler arenasından geçen Hasan ÜNAL, ilhamını hayat ağacının dallarına altın yumurta bırakan efsanevi kartaldan almış olsa gerek ele avuca sığmadı. Yeni yetme diye tabir edilen yaşlarında İzmir'e gitti. O döneme kadar okul harici zamanlarında el arabacılığı, pazarcılık, bisiklet al-sat, el becerisi gerektiren diğer işlerde kısa zamanlı çalışmıştı. İzmir yaşantısında bir pasajda çaycılıktan mobilya atölyesine, erkek berberliğinden kadın saç bakım ve güzellik salonuna derken Adana İncirlik'te vatani görevini tamamladı. Şereflikoçhisar, Aksaray ve Ankara Gölbaşında bir kaç işletme deneyimi daha yaşadıktan sonra "Eğer hizmet sektöründe olacaksak, üretimde bulunmamız gerekir." Düşüncesini gerçekleştirmek üzere  İç Anadolu Bölgesi'nde Ankara, Konya, Aksaray çevresinde Hayvan  ve Tarımda Üretim Faaliyetlerini ortak bir tasarımda birleştiren proje üzerinde çalışmaya başladı. 

"İnsan kendi olmak kendini bilmek istiyorsa eğer, olması gerektiği yerde, tam vaktinde, verimli olabileceği bir işte, kendi belirlediği bir süratle, ekip ruhuyla ve mutlaka her yeni günde yeni bir şey öğrenerek çalışmalıdır." görüşünü belirten Hasan ÜNAL emeğe umutla ses veren sanat ve doğa dostu kardeşi Çağlar ÜNAL ile birlikte çalışmalarını sürdürmektedir.





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İrfan Karabulut Sus/adım Harput

İrfan Karabulut kimdir?           1966 yılında Dersim/Mazgirt'in Sülüntaş köyünde doğdu. İlköğrenimi babasının müstahdem olarak çalıştığ...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *